2010. december 22., szerda

Toyota rajongók! Itt az új Yaris!

A Toyota a Japán piacon bemutatta a nálunk Yaris néven futó (náluk Vitz) kisatutójának következő generációját! A Magyar piacra minimális változtatásokkal 2011 közepén érkezik.
 Az új jövevény 10 cm-rel hosszabb, 2 cm-rel alacsonyabb, szélességét tekintve nem történt változás. A hosszúság növelése jó hatással van a belső tér méreteire is mivel a tengelytáv is 5 cm-rel nagyobb lett. A teljesen új méreteknek köszönhetően a Yaris olyan helyeken is erősödött, ahol eddig sem kellett szégyenkeznie a vetélytársakkal szemben. Ilyen például a hátsó utasok lábtere ami 3,5 cm-t növekedett! A növekedés ellenére a mérnököknek 30kg "feleslegtől" sikerült megszabadítani, így 1.000kg önsúly körül van az autó.
A motorpaletta kezdetben csak két benzines modellből áll majd. A már jól ismert háromhengeres, 1000cm3-es 69 Le-vel és 93 Nm-es nyomatékkal valamint a szintén régi ismerős 1,33 literes négyhengeres, amely 100 Le-vel és 132 Nm-es nyomatékkal büszkélkedhet! Utóbbi a gyári adatok szerint 3,8l-es fogyasztásával az elődhöz képest nem kis előrelépést jelent. A gyengébbik verzió is azonos fogyasztási adatokkal bír, ezért várhatóan az erősebb változat lesz az elterjedtebb! Későbbiekben érkezik egy dízel és egy hibrid verzió is, sőt CVT váltóval is rendelhető lesz!
 Az karosszéria formája lényegesen sportosabbra sikerült, mint az előző generációk bármelyike. Ezzel a Toyota nem titkolt célja az volt, hogy a hölgy vásárlók mellett a férfiak választása is erre az autóra essen!
A fotók alapján az autó nagyon ígéretes képet mutat és bízunk benne, hogy egy jó árral folytatni tudja az elődök siker szériáját! Sok sikert hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése